Margrethe Vestager

CABINN Copenhagen bød velkommen i en lækker biografsal den 06.03 til foreningen og gæster.

Margrethe Vestager: Ligestilling kommer ikke af sig selv!
”I dag starter resten af vores ligestillingsliv. Og det er slet ikke nok med én dag, faktisk har vi brug for 364. Så kan de kan få en enkelt hviledag, og så går vi i gang igen!”
Sådan sagde Margrethe Vestager, EU-konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa Parlamentet, da hun to dage før Kvindernes Internationale Kampdag holdt oplæg og svarede på spørgsmål ved et velbesøgt arrangement for 100 kvindelige iværksættere og bestyrelsesmedlemmer arrangeret af Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere.
Som konkurrencekommissær i EU har Margrethe Vestager ofte møder med topchefer fra store virksomheder som Google, Amazon og Facebook, som hun uden tøven straffer med milliardbøder for unfair opførsel. “Når jeg har haft et møde med en topchef fra en af de her store virksomheder – typisk en mand – så kommer folk og spørger: Hvordan var det så? Følte du dig lille?” fortalte hun de 100 kvinder i salen og forklarede, at trods sin magtfulde position, så vælger hun at svare, når hun igen og igen bliver spurgt om ting, der handler om mad, motion, moderskab og mode. ”Jeg bliver spurgt om de ting, som folk er optaget af, fordi jeg er tilgængelig på en anden måde end mine mandlige kolleger. Fordi jeg er kvinde, fordi jeg ikke har uniform på, men ser ud på en anden måde. Og det kan jeg bruge til noget. Jeg kunne selvfølgelig blive sur og irriteret, men i stedet vælger jeg at visualisere jer. Jeg ser fodboldbane efter fodboldbane efter fodboldbane af europæere, som har en forventning til, at jeg gør mit arbejde. Og meget kan man sige… Men så er man ikke lille!”

Det at være lille kan ifølge Margrethe Vestager faktisk være en stor ting. Deltagerne ved arrangementet var kvindelige ejere af små og mellemstore virksomheder, som hun kaldte ’rygraden i europæisk økonomi.’ ”Det er de små og mellemstore virksomheder, som skaber arbejdspladser. Som betaler skat. Og som gør, at store virksomheder har nogen at udskyde betalinger til,” sagde hun med slet skjult ironi og ramte tydeligvis plet hos tilhørerne, som bidragede med et bifald.